payoff_vit_small2

april, 2018

17apr18:0019:15Unga på Operan: "Min bror är Don Juan" av Niklas Brommare och MozartEn musikalisk THRILLER med FILMKÄNSLA. Spelas 5-28 april18:00 - 19:15 Rotundan, Kungliga OperanTonsättare:Niklas BrommareOrt:Stockholm

Om evenemanget

Musik: Niklas Brommare & W.A. Mozart
Libretto: Sophie Helsing
Regissör: Per Sörberg
Scenografi: Fridjon Rafnsson
Ljusdesign: Karl Svensson
Kostym: Bente Rolandsdotter
Föreställningens längd: 1 timme 15 minuter utan paus.

En musikalisk THRILLER med FILMKÄNSLA

Zerlinas storebror har gjort det mesta av det värsta. Ändå är han som en magnet – alla vill vara där Juan är. Han lever som om morgondagen inte fanns. Festen tar aldrig slut och äventyret har inga gränser. Eller? En natt dör stadens polischef och allting ställs på sin spets. Fem ungdomars vägar korsas och jakten på mördaren snurrar allt snabbare genom en stad i månsken. Zerlina som fram tills nu stått i sin brors skugga, tvingas ta ställning. Vem vill hon vara?

Min bror är Don Juan är en opera för högstadiet. Den handlar om kärlek och frihet, rätt och fel, om att hitta sin identitet, och om hur det är att vara osynlig bredvid någon man älskar. Verket är baserat på Mozarts opera Don Giovanni, men har bearbetats med ny svensk text av Sophie Helsing och med arrangemang och nykomponerad musik av kompositören och slagverkaren Niklas Brommare. Det blir en musikalisk thriller med filmisk känsla.

Alla klasser som köper biljetter kommer att erbjudas en kostnadsfri workshop.

Tid

(Tisdag) 18:00 - 19:15

Plats

Rotundan, Kungliga Operan

Jakobs torg 8, Stockholm

Arrangör

Kungliga Operanhttps://www.operan.se

X