payoff_vit_small2

mars, 2018

24mars18:0015:15Olle Persson och Mats Jansson framför Lille Bror Söderlund m.m. i VimmerbyRegnet och kärleken18:00 - 15:15 Kulturskolans aula, VimmerbyTonsättare:Lille Bror SöderlundOrt:Oskarshamn

Om evenemanget

Olle Persson studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har förutom diplomexamen i solosång även musiklärar- och sångpedagogexamen. Olle tillhör sedan många år de mest efterfrågade och engagerade svenska sångsolisterna i sin genre. Med en ovanligt bred repertoar har han framträtt på de flesta betydande scener i Norden. Därtill har han mycket ofta engagerats för uruppföranden och nyare repertoar. Olle Persson spelar också fiol och uppträder med folkmusik.

Pianisten Mats Jansson är lektor vid Musikhögskolan vid Örebro universitet och har en omfattande konsertverksamhet som solist, kammarmusiker, ackompanjatör och orkestermusiker runt om i Sverige, övriga Europa samt i USA och Japan. Mats är även konstnärlig ledare för Siljansnäs Kammarmusikfestival.

Program:
En poetisk fantasi om regnet och kärleken. Sånger av Ned Rorem, Tor Aulin, Lille Bror Söderlundh, Jean Sibelius, Wilhelm Peterson-Berger och Edvard Grieg.

Tid

(Lördag) 18:00 - 15:15

Plats

Kulturskolans aula, Vimmerby

Arrangör

Länsmusiken Kalmar läns Musikstiftelsehttps://lansmusiken.se/

Tonsättarbiografi

Lille Bror Söderlund
X