payoff_vit_small2

april, 2018

14apr15:0017:00Dalasinfoniettan framför Mats Larsson Gothe, FalunMats Larsson Gothe The Apotheosis of the Dance, m.m.15:00 - 17:00 KristinehallenOrt:Falun

Om evenemanget

Daniel Lozakovitj. Har ni inte hört det namnet tidigare så är det dags att lära sig det nu! Det här är en person som är något alldeles utöver det vanliga. Många har kallat honom ett fenomen, och frågan är om inte den beskrivningen är otillräcklig – Daniel är så mycket mer än det. Han är en artist, en stjärna, en underhållare och framförallt otroligt skicklig på det han gör och extremt talangfull.

Daniel är född 2001 och han är redan en turnerande konsertviolinist som har gästat flera olika stora orkestrar och festivaler över hela världen. Han började spela violin redan som sexåring på Lilla Akademin i Stockholm och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt med flera större internationella tävlingar och vinster i bagaget. Här får vi höra honom framföra ett mycket populärt och uppskattat stycke – Felix Mendelssohns Violinkonsert i e-moll.

Beethovens mest framgångsrika symfoni, den 7:e i A-dur, fick Mats Larsson Gothe omtolka i sitt verk The Apotheosis of the Dance:

– Jag har alltid förundrats över hur modern sjuan är, säger Mats. Kraften i musiken är drabbande. Nu har jag fått möjlighet att göra en nio minuter lång betraktelse över verket och bearbeta de partier jag beundrar mest.

I denna konsert får vi lyssna till båda verken, där Dalasinfoniettan framför och leds av chefdirigent Daniel Blendulf.

Mats Larsson Gothe The Apotheosis of the Dance
Felix Mendelssohn Violinkonsert i e-moll, op.64
Ludwig van Beethoven Symfoni nr. 7 i A-dur, op.92

Konsertens längd: ca 2 timmar och 15 minuter inklusive paus

Daniel Lozakovitj violin
Daniel Blendulf dirigent
Dalasinfoniettan

Tid

(Lördag) 15:00 - 17:00

Plats

Kristinehallen

Bergmästaregatan 32, Falun

Arrangör

X