payoff_vit_small2

april, 2018

15apr18:00causeries - för violin, cello, piano och små studsbollar - Paula af Malmborg Ward, Elfrida Andrée, Wilhelm StenhammarKl 16.15 Föreläsning: Elfrida Andrée och salongens stora betydelse för hennes komponerande. Med professor Eva Öhrström.18:00 Göteborgs konserthusTonsättare:Elfrida Andée,Paula af Malmborg Ward,Wilhelm StenhammarOrt:Göteborg

Om evenemanget

Med Trio Poseidon
Sara Trobäck violin, Claes Gunnarsson cello, Per Lundberg piano

Introduktion kl 16.00

Kl 16.00 Dörrarna öppnas

Kl 16.15 Föreläsning: Elfrida Andrée och salongens stora betydelse för hennes komponerande.
Med professor Eva Öhrström, musikvetare och författare bland annat av biografin ”Elfrida Andrée. Ett levnadsöde”.

Kl 17.10 Samtal: Från salong till kvinnlig anhopning och systerskap.
Med kvällens tonsättare Paula af Malmborg Ward i sällskap av musikvetare professor Eva Öhrström och KVASTs ordförande Astrid Pernille Hartmann. Från Konstmusiksystrar kommer ledamoten Kajsa Antonsson, kompositionsstudent vid Högskolan för scen och musik, och Anna Jakobsson, scenkonstnär och producent. Samtalet leds av Kerstin Nilsson.

Program


Stenhammar Allegro non tanto
9 min

Andrée Pianotrio
20 min

Paus
25 min

af Malmborg Ward Causeries för violin, cello, piano och små studsbollar (Göteborgs Symfonikers beställningsverk, uruppförande)
15 min

Smetana Pianotrio g-moll
27 min

Medverkande


Trio Poseidon

Det är tre väletablerade musiker som bildar denna eftertraktade kammarmusikensemble. Violinisten Sara Trobäck är konsertmästare och Claes Gunnarsson solocellist i Göteborgs Symfoniker. Pianisten Per Lundberg är internationellt verksam som solist, kammarmusiker och dessutom professor i instudering och kammarmusik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Edsberg. Sedan 2002 har de tre musikerna medverkat på musikfestivaler, i konserthus och kammarmusikserier runt om i landet, men också i Wigmore Hall i London. Under flera år var de konstnärliga ledare för Stenungsunds kammarmusikfestival. 2007 utkom trions debutalbum med musik av Joseph Haydn, John Ireland och Johannes Brahms (Daphne). Tre år senare utgavs nästa cd med Beethovens trippelkonsert och Brahms dubbelkonsert med Göteborgs Symfoniker under ledning av Neeme Järvi (Chandos). Skivinspelningarna möttes av lovord i recensioner. Chandos-cd:n fick i Fanfare en topprekommendation av Jerry Dubins: ”Sällan visar sig en ny inspelning vara så bra att den förtjänar en omedelbar invigning till klassikernas Hall of Fame. Men denna CD är en sådan! Det är verkligen en ”femstjärnig” prestation, och en inspelning jag inte förväntar mig kommer att överträffas inom en snar framtid. Detta är en alla-måste-ha-rekommendation.” Skivorna finns till försäljning i Konserthusets biljettkontor.

Tid

(Söndag) 18:00

Plats

Göteborgs konserthus

Götaplatsen 8

Tonsättarbiografi

Paula av Malmborg Ward
X